16.04.2023, 10:52 | #661 |
Stary wyjadacz
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 20 godz 40 min 35 s
|
Czy tka usługa jest płatna? Chodzi mi też o to czy muszę osobiście się fatygować do Sikory w Bielsku czy też wystarczy jak napiszę via e-mail i grzecznie poproszę.
|
16.04.2023, 12:10 | #662 |
blink
|
To zależy od dealera, Fus w Białymstoku jest bardzo pro. W dwa dni na prośbę przez telefon dostałem homologację auta kurierem do domu. Jeśli będą Ci marudzić to daj znać, kolega jest tam kierownikiem sprzedaży motocykli. Nie będzie problemu.
16.04.2023, 13:56 | #663 |
trampkarz emeryt
|
Baza, dokładnie jak Łukasz napisał, w razie co też mam kogoś życzliwego w BMW w Warszawie. Jakbyś miał kłopot to także postaram się pomóc.
Pozdrawiam zimny |
17.04.2023, 08:13 | #665 |
trampkarz emeryt
|
Odnośnie lampy LED, to ja mam dokładnie tą:
https://a.aliexpress.com/_mNCfsrW Pasuje bez specjalnej rzeźby, w razie potrzeby podpowiem jak ja to montowałem za radą mądrych ludzi. Uwaga - lampa nie ma regulacji góra dół światła z pokrętła jak oryginał. Mi to nie przeszkadza, głównie jeżdżę sam a do tego aby motocykl był właściwie ustawiony to mam pokrętło od tylnego amora. No i jeszcze jedna wada, dla mnie lampa jest super bo działa lepiej niż bym oczekiwał, na forum BMW ta lampa dla większości to chiński syf. To się nazywa dysonans poznawczy Z innej beczki - nie wiem czy to wina akrapa (nie powinno to wpływać i nie słyszałem ), żagla pt. Airflow (ale przecież mniejszy niż ta w ADV) czy hm... świątecznego trybu jazdy ale coś 6.3-6.4L spalanie jest za duże. Wcześniej palił od tak 5.2 do 6. Może jakaś regulacja potrzebna - śrubki w głowie albo czegoś w motocyklu poważniej to jadąc solo cały czas 120 ekspresówką ponad 6L więc coś jakby nie halo. Może jakieś synchro, TPS sprawdzić - zobaczymy. Na razie pojeżdżę kilka zbiorników. Pozdrawiam Zimny |
17.04.2023, 09:56 | #666 |
Nie znam się na bmw1200 ale trochę na silnikach owszem i taki freeflow wydech zubaża mieszankę. Masz sondę w wydechu albo i dwie - system dba o to aby mu się zgadzało.
Przy założeniu wydechu powinna być nowa mapa. Moim zdaniem to co widzisz pod dystrybutorem to prawda. Chyba ze tak lubisz teraz dźwięk moto ze ciagle odkręcasz bardziej niż wcześniej
17.04.2023, 10:18 | #667 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 2 min 49 s
|
W teorii niby nic nie trzeba regulować, ale przez lata jeździłem z Remus i niby wszystko było ok, do momentu kiedy nie założyłem z powrotem oryginalnego. Silnik zaczął pracować wyraźnie lepiej i ciszej, spokojniej, nie chodzi o ciszej ze względu na wydech. Nie zaobserwowałem negatywnej zmiany w spalaniu, ale chyba z zasady jeździłem spokojnie, ale 6 litrów to musiałoby by być mocno gonione i w dwie osoby z bagażem
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
17.04.2023, 10:29 | #668 |
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
Online: 2 miesiące 5 dni 6 godz 24 min 44 s
|
Z innej beczki - nie wiem czy to wina akrapa (nie powinno to wpływać i nie słyszałem ), żagla pt. Airflow (ale przecież mniejszy niż ta w ADV) czy hm... świątecznego trybu jazdy ale coś 6.3-6.4L spalanie jest za duże. Wcześniej palił od tak 5.2 do 6. Może jakaś regulacja potrzebna - śrubki w głowie albo czegoś w motocyklu poważniej to jadąc solo cały czas 120 ekspresówką ponad 6L więc coś jakby nie halo. Może jakieś synchro, TPS sprawdzić - zobaczymy. Na razie pojeżdżę kilka zbiorników.
Pozdrawiam Zimny[/QUOTE] Dzięki za link do lampy ,przyglądnę się. Myślę że coś trzeba by pokręcić. Mam takiego akrapa w tym samym modelu i nawet przy pałowaniu nie przekraczam 5,5L, ja takiego kupiłem więc nie wiem czy był ustawiany po wymianie. Inna sprawa akustyka, fajne doznania przy pokonywaniu zakrętów, zmiany biegów, przegazówki ale długa jazda z autostradową prędkością jest męcząca. Przejechałem się wczoraj na targi do Krakowa i lecąc chwilami pod dwie paki akrap w połączeniu z scorpionami dawał wrażenie urwania głowy
17.04.2023, 10:47 | #669 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
No ale, wracałem od Navaja, ekspresówka 115-120 i jakoś 6.3 pokazywało, skasowałem jak ruszałem. Na razie przejeżdżę trochę do roboty - tu doskonale pamiętam jak palił rok temu - od 5.1 do 5.6. Mi nie tyle o 0.3 spalania chodzi co o zasięg - mam w tę i nazad równo 150km i nie podoba mi się tankowanie po 280 Aha, nie Adventure nie chcę Co do mapy - sondy mam przed katalizatorem, sama końcówka to raczej masa i dźwięk. No i lepsze wkręcanie w obroty. Takze Matjas, komp sobie z korektą raczej radzi, to nie pełen decat. Zresztą i z decatem Marek tak jak pisze - ponad 6 nie spala. Gilu - ty jeździsz z db killerem? Ja tak i po 300km z czego 200 w trasie zero kłopotu dźwiękowego. Tzn. coś słychać ale w trasie mam wrażenie że bardziej oryginał słyszałem. Póki co - spróbuję pojeździć tak jak wcześniej, do roboty. Może regulacja TPS w głowie potrzebna |
|
17.04.2023, 14:29 | #670 | |
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
Online: 2 miesiące 5 dni 6 godz 24 min 44 s
|
Cytat: