|
Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.06.2019, 22:49 | #11 |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 13 godz 35 min 0
|
Podobasie, ale trochę odsłoniłbym napis. Tam i tak oprze się na kierownicy... Kładłeś motonga na posadzce?
|
11.06.2019, 00:25 | #12 |
Miasto: Kraśnik
Motocykl: T7
Online: 2 dni 1 godz 45 min 19 s
|
Co Wy z tym napisem?
To są gmole, jeszcze w dodatku w motocyklu ADV a nie w choppku czy innym customie. W pierwszej kolejności powinny maksymalnie (biorąc pod uwagę ograniczenia w stosowaniu kg stali) chronić motocykl/plastiki, ewentualnie nogi, czyli ogólnie rzecz ujmując ograniczać straty pochłaniając na siebie energię z uderzenia. W drugiej, w miarę możliwości być ergonomiczne i nie przeszkadzać. Tak, by w ostatecznym rozrachunku przynosiły więcej korzyści a niżeli strat. Powinny jednakowoż być w miarę nieskomplikowane i łatwe w demontażu. Pomijam insze mniej istotne "kolejności"... by dojść do jednej z tych końcowych, która w mojszym wyobrażeniu mówi o wyglądzie i oddawaniu dyzajnu i charakteru pojazdu. W wolnym tłumaczeniu, nooo żeby nie szpeciły zbytnio. To są jednakże moje "kolejności", a każdy ma swoje i nie muszą się pokrywać . Odnośnie sterów, to przy statystycznej glebie raczej się nie zdarza by przednie koło pozostało zablokowane w pozycji do jazdy na wprost, zatem i kierownica chowa się jak należy poza obrysem oddziaływania ochronnego pola gmolowej mocy. Jednym słowem, no może dwoma... są jakie są i ogólna koncepcja raczej się nie zmieni. Chyba że ktoś podczas użytkowania przedstawi jakieś istotne argumenty. Na chwilę obecną mam jedynie dylemat czy rurkę wewnętrzną, w sensie tą która idzie tam do ramy na górze z przodu robić na CNC czy może jednak na ręcznej z rurki ze ścianką o 0,2 mm grubszej, wszak Afryka cięższa niż Trampek. Niby nic ale nie daje mi to spokoju. Czekam na elementy i robię testy porównawcze. Chyba że ktoś zrobi je przede mną . |
08.09.2019, 21:20 | #13 |
Miasto: Jarocin
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 4 dni 12 godz 24 min 53 s
|
Czy temat gmoli do RD07 jest aktualny? Potrzebuję jeden zestaw.
|
11.09.2019, 00:26 | #14 |
Miasto: Kraśnik
Motocykl: T7
Online: 2 dni 1 godz 45 min 19 s
|
Tak, właśnie będą się malować w tym tygodniu razem z gmolami do Transalpa. Jakby ktoś miał jakieś zapytania to poproszę na a lub tel. albo maila żeby kryptoreklamy nie robić. Kontakt do mnie znajdziecie w necie lub na forum TransalpClub. Nie śledzę wątków na FAT więc niestety nie jestem w stanie odpowiadać na bieżąco w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Ostry : 16.09.2019 o 19:01 |
17.10.2019, 22:53 | #15 |
Miasto: Jarocin
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 4 dni 12 godz 24 min 53 s
|
Gmole odebrane i właśnie dzisiaj zamontowane. Pierwsze wrażenie.......koszmar. Z której strony by nie próbować rozwijać tę piep...ną folię bombelkową zawsze jest pod prąd. A jest jej chyba ze 100mb. Muszą być strasznie delikatne skoro aż tak precyzyjnie je zabezpieczył. Później już było lepiej (no prawie). Przymierzyłem do mojej zebry i koszmar. Wszystko pasuje, nic nie mogłem sobie podoginać. Cały montaż koszmarnie prosty. Nie ma możliwości wykazania swojej kreatywności. Gdy montowałem gmole Heed przy Trampku to dopiero była zabawa, a .tutaj....nudy.
Wszystkie punkty mocowania bardzo stabilne i idealnie wymierzone. Spawy i malatura bez zastrzeżeń. Ostry, jeszcze raz wielkie dzięki. |
|
|