16.08.2017, 20:09 | #11 |
青年商會及台北縣警察局
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
Pochwalę się bo kupiłem .szukałem sprząta na miasto i małe wypady za. Sprzęt jest genialny. Do offa się nie nadaje na miasto nie znam lepszego, a miałem wcześniej inne maxi scooter.
Lekkość prowadzenia, spalanie, automatyczną skrzynią z Afryki i przyspieszenie jak na razie ciągły banan ) i ten gang. System bez kluczykowy w mieście poezja )
16.08.2017, 20:39 | #12 |
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
|
16.08.2017, 20:45 | #13 |
Oglądałem to na żywo jest świetny. Kierownica od afry wahacze jak w normalnym Moto zajebisty koła... Jak będę za Stary żeby przerzucać mogę nad Afra to takiego sobie kupie
16.08.2017, 21:20 | #14 |
Miasto: WKZ/LRY
Motocykl: XL/XR350,KLE650,XJR1200.
Przebieg: 50+
Online: 3 tygodni 4 dni 17 godz 2 min 0
|
Ładne cacuszko, za 5 lat może Kowalski pomyśli. Trampkarze nim jeździli na Lipie po piochu podczas zlotu międzynarodowego to niech coś klepną.
16.08.2017, 21:22 | #15 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 39 min 28 s
|
Jest na mojej liscie zakupow,jak sie odbije od dna,Brawo Chinol,teraz wiem dlaczego pozbywasz sie babci,zazdraszczam
|
17.08.2017, 00:18 | #16 |
Moderator
|
X-ADV ma silnik 750, dokładnie taki, jak był/jest w Hondzie NC. Miałem taką, była zajebista! I to spalanie na poziomie 3,5 l - tak jest naprawdę! A jak ktoś będzie jeździł emerycko to można zejść do 3,2 l.
W X-ADV kręci mnie jednak jeszcze kilka rzeczy więcej niż w NC, a mianowicie: - system bezkluczykowy, - dwie tarcze z przodu, - handbary (takie jak ma Afra) w standardzie, - chyba grzane manetki też - nie jestem pewien, - regulowana szyba... Myku - ja też na tego malucha zachorowałem i będę go miał Szkoda, że nie ma w czarnym macie, jak Afryka.
17.08.2017, 09:33 | #17 | |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 2 min 49 s
|
Cytat:
Znaczy, chyba muszę się tym przejechać .
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
17.08.2017, 10:42 | #18 |
Czołem,
Jeździłem tym na ostatnim ITT w Lipie - Honda dała na testy - prowadzenie, poręczność, przyśpieszenie - bajka. Na szutrach, polnych drogach a nawet głębszym piasku zachowywał naprawdę świetnie. Na asfalcie również - zwłaszcza tryb sport i winkle dają banana. Mi osobiście pozycja "skuterowa" w ogóle nie odpowiada... a samo moto naprawdę fajne - bo to moto które "udaje" skuter. PZDR Qter
17.08.2017, 16:19 | #19 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 2 min 49 s
|
Na wygląd może rzeczywiście nie ma się do czego przyczepić , gorzej z praktycznym wykorzystaniem . Po zajęciu pozycji , jeszcze na postoju jest pewien problem , co zrobić z nogami ? Jako niewysoka osoba , trudno aby na skuter brać buty na koturnie . System bezkluczowy ok , to pewnie docenia ten co dzień w dzień porusza się w mieście , zasadniczo system nie przeszkadza. Tuż przed jazdą musiałem dopytać do czego klamka po lewej , tylny hamulec . Hamulce trzeba się przyzwyczaić bo na początku miałem problemy z dozowaniem , no i prowadzenie na parkingu z początku też było dziwne. Motocykl , skuter bez kompleksów przyspiesza i przewidywalnie hamuje , ale w zakręcie nie jest tak stabilny jak normalny motocykl , myślę że to kwestia kół i dosyć twardego zawieszenia . Brakuje mu też zęba podczas gwałtownego przyspieszania, trzeba się trochę przyzwyczaić że moc na koło dostaniemy z opóźnieniem i nie ma znaczenia tryb w jakim jest skrzynia . Tragicznie, moim zdaniem, prowadzi się na nierównościach , znowu wychodzą braki zawieszenia i rozmiar kół . Pojazd jest targany na nierównościach a musimy pamiętać że siedzimy jak na stołku co bynajmniej nie ułatwia sprawy . Nie pomaga też wstawanie , w moim egzemplarzu podczas przejazdu po leżących policjantach kanapa się otworzyła i trzeba było na niej usiąść. Nie będę wspominał o drobnostkach , ale chyba nie ma w tym modelu kasowania kierunkowskazów . Podczas wsiadania do samochodu zabolał mnie kręgosłup a teraz dokucza mi nerwoból w lewym obojczyku , co jest skutkiem inaczej masujące kanapy i zdecydowanie innej pozycji za kierownicą . Reasumując , jak dla mnie nie jest to bynajmniej sprzęt dla emerytów , bo im się kręgosłup do reszty rozleci . Nie zastąpi też motocykla bo ciężko tym podróżować w 2 osoby , może na miasto , tylko ono musi być naprawdę duże , to miasto i wtedy może by się sprawdził . Pozostaje spróbować NAT
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
18.08.2017, 17:33 | #20 | |
青年商會及台北縣警察局
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
Cytat:
najbardziej mi się podoba ze zasadniczo system bez kluczykowy nie przeszkadza stabilność na zakrętach i koleinach większa niż rd07 ) moja pani 180cm, ja 183cm wzrostu spokojnie 200km w jedna i w druga do teściowej w niedziele zrobiliśmy ) po dotarciu zmieniam wydech Akropvic bez katalizatora będzie 15koni więcej banana na ryju oby doszło do 70 wczoraj Rd07a i tenera 660 zostały pozamiatane )na przyspieszeniu, ma tez lepszą max bo 180 km/h idzie pośmigaliśmy wczoraj w trojkę i chłopaki zgodnie powiedzieli ze nie są mnie wstanie dojść składa się w zakrętach rewelacyjnie i moment jest z dołu nie mogę się doczekać aż pojadę w Alpy tylko plisssss nie w teren )))) bo miałem okazję testowym pośmigać po poligonie i zawiecha super wybiera ale opony sie nie nadaja, jak jest sliskie błoto to gleba murowana ( jakos opanowałem ) )
Wygląd | |
|
|