byłem mierzyłem i nie wychodząc z roli "marudy" muszę szczerze napisać, że nie spotkałem bardziej porąbanej rozmiarówki! tak piszę to z rozczarowania bo byłem nastawiony na ten model (badlands) ale pomimo przymierzenia każdego rozsądnego rozmiaru było do d...y
i tak rozmiar M od szyi do bioder super pasuje, można napisać, że jestem nawet w dolnej granicy tego rozmiaru bo nawet grubszy polar nie krępuje ruchów a kurka wrzucona na koszulkę nie staje się worem generalnie igła i w zasadzie to już ją kupuję ale postanawiam wrzucić spodnie 34 i pojawia się coś niezwykle idiotycznego jak na takiego producenta poważnego... mianowicie po wrzuceniu spodni nie można już zapiąć suwaka samej kurtki.... trzeba ją wysoko podciągać o brzucha poza linię bioder bo na biodrach nie ma szans no cóż.
wrzucam rozmiar większy skoro się nie mieszczę w biodrach czyli rozm. L ale ten leży na mnie jak totalny wór i nawet sprzedawca, który bardzo się ciszył, że to sprzeda mówił, że do d..y
dlaczego uważam, że to jakaś niedoróbka w tym zakresie ? bo kurtka po to ma ściągacz w biodrach aby w tym miejscu go użyć a kurta nawet o rozmiarze L nie wymagała użycia tego ściągacza bo była na styk dla mnie...ale niestety zbyt duża w pozostałej części ...
podsumowując: tak poważy producent powinien topowy model wysyłając na europę uszyć to po europejsku! sory ale wypadało by...
jedziemy dalej.. jest model LAtitude ten już jest na miarę europejczyka i może uratować mój wybór
rozmiar 52 to taki dla mnie z delikatną wartością dodaną na dodatkowe ocieplenia kurtka już leży jak trzeba i daje się zapiąć na zamek
ale spodnie w pasie są na styk muszę całkowicie zluzować ściągacz i powtarza się to co z kurtką badlands po co ściągacz w pasie skoro spodnie w danym rozmiarze nie mają nadwyżki do użycia tego ściągacza ... a rozmiar większy w całości jest zbyt duży
Także z konieczności wybrałem Latitude szkoda... bo nastawiłem się na badlands i to miała być odzież na lata a może nawet do emerytury.
także rozmiarówka klim mnie nie lubi i tyle . chociaż wydaje mi się, że w pasie i biodrach mam +/- standardowe wymiary.