Jak przechowywać gotówkę w podróży
Witam
Proszę wszystkich o radę jak i gdzie przechowywać gotówkę w podróży motocyklowej szczególnie gdy trasa przebiega po kliku krajach po za Europą oczywiście. |
W portfelu?
|
Ewentualnie w dwóch...
|
Zawsze warto mieć kasę w dwóch miejscach.
Jak zgubisz to coś tam zostanie. Dawno temu miałem (w podróży samochodem) drugi portfel na czas kontroli. Raz nawet wyłgałem się z mandatu pokazując, że więcej nie mam. Natomiast aktualnie noszę kasę w kieszeni tak jak w Polsce. Ważne jest jednak, że nie wyglądam jak milion dolarów i nie jestem obwieszony złotem :) To bardzo skutecznie odstrasza miłośników cudzej własności. |
Najlepiej w różnych. W portfelach ,w kasku, w kieszeni zawodowych spodni, w narzedziowce, gdziekolwiek sobie wymyślisz po trochu.
|
Ok jak wiadomo szczególnie podczas naszych wyjazdów na wschód zdarzają się kontrole gdzie trzeba wypakować wszytko z bagażu dlatego pytam czy lepiej mieć w np. specjalnym pasku przy sobie czy rozlokować w kilku miejscach w bagażach?
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba, że piszesz o sytuacji łapówkowej, w której chcesz udawadniać, że jesteś bez grosza. ;) |
Cytat:
|
Ja używam takiego czegoś. Jest praktycznie niewidoczne pod t-shirtem, da się z tym spac. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a46816db06.jpg
Sent from my G8441 using Tapatalk |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:47. |