Chlodnice z Chin
3 Załącznik(ów)
Kupilem zestaw chlodnic do cieczy chlodzacej Made in China na allieexpress. Mowili i pisale ze sa ok. I tak wygladaja . Perwsze pomiary i porownania wyszly dobrze . Do zestawu dolozyli zestaw wezy i to klorowych .Wszystko kosztowalo wraz z przesylka z Hiszpani 156âŹ. Przybylo po 7 dniach. Wezy nie potrzebowalem bo raczej byly ok ale jak zaczolem to wszystko demontowac przy okazji remontu motocykla wraz z malowaniem czesci co juz rdzewialy i prosily sie o odnowienie to okazalo sie ze jednak dwa juz nie byly idealne.
Przedsatwie wam teraz foto a z czasem etapy montazu. Nie jest to jakies skomplikowane ale troszke musialem poodkrecac. Załącznik 95833 Załącznik 95834 Załącznik 95835 Zastanawia mnie tylko jedno . Malowac czy nie malowac ... hmm :smoking: Nie sa fabrycznie w zaden sposob zabezpieczone, wiec sie boje ze sie za szybko utlenia. Podklad wytrawiajaco/zabezpieczajacy z cynkiem mam (U-Pol Acid 88) jakis w miare ladny i w miare mocny lakier do felg tez mam na stanie . Opierdole po bokach bez zebrek i bedzie zapierdalac , ze tak powiem po Polsku |
Hej, tez ostatnio sie slinie na takie chlodnice tylko zastanawialem sie jak z jakoscia itp. Moje wygladaja slabo jak to w IRE i nie wiadomo kiedy i gdzie puszcza.
|
Szkoda, że węże nie czerwone.
Czerwone są szybsze. Jak to wygląda jeżeli chodzi o porównanie grubości rdzenia i ilość kanałów przepływu cieczy? |
Cytat:
|
Cytat:
|
:hehehe: A Stopa mówił: 'kupuj polskie' :haha2:
|
Aluminium nie miało tak, że samo sie utlenia i pokrywa cieniutką warstwą tlenku, który zapobiega dalszemu utlenianiu i aluminium jest już zabezpieczone?
Zaciski aluminiowe i obie pompy miałem szkiełkowane i po roku wygladają bardzo ładnie. Po zmyciu brudu nadal się świecą :) I wydaje mi się, że po malowaniu chłodnica będzie gorzej odprowadzać ciepło (mniejszy przewiew powietrza?) Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Cytat:
Thx hero :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
10 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 95870 Załącznik 95871 Załącznik 95872 Załącznik 95873 Załącznik 95874 Załącznik 95875 Załącznik 95876 Załącznik 95877 Załącznik 95878 Załącznik 95879 Co do wezy to wygladaja dobrze. Mimo ze scianki maja grubsze to oryginalne obejmy pasuja po lekkim rozkreceniu. Jeden musialem ociac o okolo 50mm, a jeden niestety nie pasowal - byl za krotki o jeden zakret. widac to na zdjeciu ponizej. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:17. |