Sprężynka ssania
Witam waćpanów. Jak w temacie. Może macie pomysł czym zastąpić pękniętą sprężynkę linki ssania? Albo może inaczej, czy wymieniał ktoś te elementy linki ssania, które można kupić tylko w Hondzie, została mu stara sprężynka i byłby skłonny mi ją odstąpić?
|
Mam takie sprężynki nówki sztuki. Nie są to hondowskie oryginały, a dorabiane wg. oryginału zamienniki. Mogą być belikatniej sztywniejsze od oryginałów, za to na pewno domkną zaworki w gaźnkach po odpuszczeniu linek:Thumbs_Up:
Wrzuć adres na priv to wyślę Ci komplet. |
kolego masz moze jeszcze tych sprezynek pilnie potrzebuje
|
5lat temat, teraz zobaczyłem no ale moze :)
pzdr |
Pany. Miałem ten sam problem. Jestem ze śląska wygooglowałem sobie ze swojej okolicy "produkcja śprężyn" Wyskoczyły mi 4 zakłady z Katowic. Podjechałem do pierwszego lepszego. Podałem wymiary fedry - średnica , długość, grubość drura ilość zwoi. Chłopy zrobili mi to na produkcji na fuchę za flaszkę 10 szt. Założone i bangla jak złoto. Robione w zeszłym roku w październiku. Takie zakłady zrobią ci fedre od długopisu aż do resora
|
yo
mozesz podac wymiary sprezynki? chcialbym zlecic wyprodukowanie kilkudziesieciu sztuk. dzieki. |
Z tego co odnalazłem leciało to tak: średnica drutu 0,5mm, średnica wewnętrzna 4,5mm, średnica zewnętrzna 5,5mm, wysokość sprężyny 21mm, ilość zwojów 10. Nie musi być szlifowana na końcach ale dobrze by było jak będzie wypłaszczona
|
Dzieki. To sporo informacji ale wciaz brak najwazniejszej :) stosunku ugiecia do przylozonej sily :) pozostaje przetestowac oryginal :) jak przesadzimy z ywardoscia trudno bedzie je montowac/demontowac. ale cos juz wiemy :)
|
Testowałem sprężynę twardszą czyli więcej zwoji i grubszy drut. Chciałem poprawić oryginał. Nie chodziło. Dorobiona sprężyna na podstawie przegnitej oryginalnej chodzi bez zarzutu.
|
Witam
Potrzebne dwie sprężynki od ssania do rd07a. Może ktoś wspomoże???? |
Podbiję, ja potrzebuję jedną sztukę.
Może ktoś z szanownych Państwa ma na wierzchu i mógłby zwymiarować oraz obzdjęciować? |
Na pierwszej stronie są wszystkie wymiary. Problem w tym, że "producenci" jak słyszą dwie sztuki, to są mega zarobieni.
|
rozmawiałem z jednym gościem który zajmuje się wyrobem sprężyn i mam podjechać po 16tym września do niego pogadać, zobaczymy co i jak.
Widziałem że są wymiary jednak sprawdzić raz jeszcze nie zawadzi a i zdjęcia mogą się przydać. |
Ja u sĂŹebie przemierzyłem. To są dokładnie te. Jak byś robił, to pamiętaj o mnie.
|
Będę jeżeli tylko majster sie podejmie. U mnie jedna przegnita zostala zastąpiona sprężynką z dlugopisu i sądzę, że długo to nie wytrzyma.
Zamowię z zapasem :) |
Mam pierwszą wycenę.
Sprężyna z kwasówki 30pln za sztukę. Jeżeli zamówię 10 sztuk to 20 pln. W piątek jeszcze podjadę w jedno miejsce |
Bylem w drugim punkcie u starego rzemieślnika i będzie sporo taniej, ale.
Czy ma ktoś wytargane gaźniki i może zmierzyć średnicę otworu w którym pracuje sprężyna? Bez tej informacji dupa |
Ja mam na stole. Zmierzę
|
6,2mm wew średnicy króćca z tworzywa
|
Sprężynki mają być gotowe do końca nast tygodnia, ale nic nie dam sobie uciąć za termin.
Fachowiec wiekowy, schorowany więc wicie rozumicie Cena za komplet (2 szt) to między 10 a max 15 pln, wykonane z nierdzewki. Zamówiłem pięć kompletów jeden dla siebie, jeden dla Piter!!!, jak ktoś chce to proszę zapraszam. EDIT: zostały dwa wolne zestawy |
Ja takze poproszę jak jest wolny jeszcze jeden komplet. Dzieki za fatygę inicjatorowi przedsięwzięcia:)
|
Cytat:
Jeden jeszcze jest wolny |
Odebrałem je dzis.
Poproszę o adresy na PM. Wyszło 10 pln za komplet, postaram się jutro wybadać koszt wysyłki ale to pewnie z 5 pln będzie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:17. |